247Dynamics

Information Technology/IT

“247Dynamics maakt software voor het MKB. Uitgangspunt is dat de software zich richt naar het bedrijf in plaats van andersom. We doen dit via de evolutiemethode. We beginnen met een klein onderwerp en rollen het verder uit. Dit doen we heel geleidelijk en in alle rust, waardoor de klant geen stress ondervindt. En dat blijkt erg succesvol.”

Interview Frans de Kok


1)In het kort wat voor bedrijf is 247Dynamics? En vanwaar de toevoeging twentyfourseven? “247Dynamics maakt software voor het MKB. Uitgangspunt is dat de software zich richt naar het bedrijf in plaats van andersom. We doen dit via de evolutiemethode. We beginnen met een klein onderwerp en rollen het verder uit. Dit doen we heel geleidelijk en in alle rust, waardoor de klant geen stress ondervindt. En dat blijkt erg succesvol.” “De hele wereld is dynamisch. Software maakt onderdeel uit van die dynamiek en draait letterlijk 24/7. Met 247Dynamics gaan wij ons nu verder onderscheiden door te starten met de cloud-dienst 247Everywhere. De klant betaalt alleen nog maar voor de functies die hij gebruikt of tijdelijk nodig heeft. Dus geen dure systemen die je moet aanschaffen. Je bestelt, neemt af wat je nodig hebt en betaalt. Dat wordt uniek!”


2)De helft van jouw team bestaat uit mensen met de achternaam De Kok. Hebben we hier te maken met een Oisterwijks familiebedrijf? “Inderdaad! En daar ben ik trots op. Ik heb drie zonen en alle drie zijn ze in meer of mindere mate betrokken bij het bedrijf. Bas, de oudste, werkt in Amerika bij een grote klant van ons. Coen, de middelste, is verantwoordelijk voor de infrastructuur en de cloud: 247Everywhere. En Joost, de jongste, doet het grafisch ontwerp van de software. Ik heb 3 goeie sparringpartners die mij scherp houden.”


3)De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat? “Ik had meteen het Berlijn gevoel! De sfeer, de energie die hier rondhangt, voelt als klein Berlijn in Oisterwijk. Koen Houtappels van Wood&Apples heeft mij in contact gebracht met de leerfabriek. Ik vertelde hem dat ik op zoek was naar een karakteristieke ruimte om te werken. Het idee van Koen was om met een club van ondernemers samen een verdieping te huren. Zo is het balletje aan het rollen gegaan.”


4)Voor je gevoel moest 247Dynamics als een viking zijn plek komen veroveren op Leerfabriek KVL. Vertel! “Ik heb vroeger veel leerfabrieken geautomatiseerd. Behalve KVL, daar kwam ik niet binnen. Tot aan nu. Nu ga ik er zelf werken. “


5)Wat is de link tussen het concept ‘Ambachtplaats voor creativiTIJD’ en 247Dynamics? “De koppeling is, dat ik vind, dat het ontwikkelen van software een modern ambacht is. Het wordt door mensen met de hersenen en de handen gemaakt. Om software te ontwikkelen moet je creatief zijn. Het is een tool om processen te vereenvoudigen, makkelijker te maken. Software heeft het imago dat het saai is. De uitdaging voor 247Dynamics is om software te maken die sexy is. Het moet werken als een App voor een smartphone, daar werkt iedereen ook graag mee.”


6)Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat wordt jullie bijdrage? “Wij koppelen het authentieke met het moderne. Iedereen heeft te maken met automatisering. Elk bedrijf binnen KVL kunnen wij ondersteunen door software te maken die gebruiksvriendelijk en toegankelijk is en het leveren van systeembeheer. Het mooie op Leerfabriek KVL is, dat we werken in een community met elkaar. Het concept is zo vormgegeven dat je makkelijk bij elkaar naar binnen stapt, bespreekt waar je tegen aanloopt en samen een oplossing bedenkt. Een succes maak je hier met elkaar. En daar ondersteunt 247Dynamics graag bij.”