All About Singles

Leisure/Travel

“All About Singles is geboren vanuit mijn eigen situatie. Toen mijn partner overleed en ik er alleen voor stond met mijn gezin voelde ik me kwetsbaar. Wat ga je als eenouder doen met vakantie? Je wilt graag ontzorgt worden, leuke dingen doen met je kinderen en ook tijd hebben voor jezelf. Het werd Turkije all inclusive. Daar aangekomen merkte ik, dat ik beslist niet de enige was. Ik ontmoette mensen die in dezelfde situatie zaten. Zonder enige ervaring begon ik samen met een vriendin single reizen te ontwikkelen naar het hotel in Turkije. In een ongedwongen sfeer regelden we speciale faciliteiten voor singles. Het concept sloeg aan; All About Singles was geboren!”

Interview met Rineke van Doorn


1)All About Singles! Een bedrijf dat uit empathie voor de singles is geboren of een gat in de markt? “All About Singles is geboren vanuit mijn eigen situatie. Toen mijn partner overleed en ik er alleen voor stond met mijn gezin voelde ik me kwetsbaar. Wat ga je als eenouder doen met vakantie? Je wilt graag ontzorgt worden, leuke dingen doen met je kinderen en ook tijd hebben voor jezelf. Het werd Turkije all inclusive. Daar aangekomen merkte ik, dat ik beslist niet de enige was. Ik ontmoette mensen die in dezelfde situatie zaten. Zonder enige ervaring begon ik samen met een vriendin single reizen te ontwikkelen naar het hotel in Turkije. In een ongedwongen sfeer regelden we speciale faciliteiten voor singles. Het concept sloeg aan; All About Singles was geboren!”


2)Als moeder en dochter runnen jullie dit bedrijf. Wat maakt jullie samen zo krachtig? “Alexandra’s speerpunt is sales en haar betrokkenheid bij de klanten. Door haar komst heb ik tijd voor structurele zaken en de visie voor Singlereizen verder vorm te geven. Alexandra brengt voor mij rust op het werk. Ik kan nu op vakantie, een dag vrij nemen. Heerlijk! Singlereizen zal beslist niet haar eindstation zijn. Wel doet ze nu een schat aan werkervaring op en ik kan mij geen betere medewerker wensen.”


3)Waarom de stap naar Leerfabriek KVL? “Iemand uit mijn netwerk tipte ons over Leerfabriek KVL. Wat ons direct aansprak, is het pionieren, het creatieve, het laagdrempelige dat hier heerst op Leerfabriek KVL. Dat sfeertje past bij de reisbranche. We zijn blij met onze unit en vooral de gezelligheid onderling met de huurders.” 4)Leerfabriek KVL is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Welke interactie gaan jullie brengen? “Een mooie vorm van samenwerken is dat wij interactie kunnen brengen met singles uit Oisterwijk en omgeving. En Leerfabriek KVL in de rol van evenementenplek. Samen organiseren we bijvoorbeeld iedere laatste vrijdag van de maand Single Friday. Beneden in Kafé Van Leer staat een prachtige bar, we schuiven tafels aan elkaar waar een daghap gegeten kan worden en ’s zomers verplaatsen we het evenement naar het binnenterrein. Wanneer plannen we het eerste evenement?” 5)Wat is de link tussen het concept ‘Ambachtplaats voor creativiTIJD’ en All About Singles? “Als er iets creatief is, is het wel de reisbranche. Het is letterlijk creativiTIJD. De wereld op internet is turbulent, het boeken van reizen via internet is nog jong en ondertussen is de markt continue aan verandering onderhevig. En in die veranderingen word je steeds uitgedaagd om op zoek te gaan naar het meest optimale voor de doelgroep. Datzelfde gebeurt hier ook Leerfabriek KVL. Het concept is bedacht, de stip op de horizon is gezet en toch moet je regelmatig creatief bijsturen om het eindbeeld vast te houden.“