Autoleaseman

Automotive

“Ik ben de hypotheker voor autoleasing. Ik kijk en vergelijk. De Belsimpel. Ik zoek de beste prijs in combinatie met de beste voorwaarden.”

Interview met Maik Dielissen


1)Inladen die zooi! Scheuren voor een schijntje! In het kort wat doet Autoleaseman? “Ik ben de hypotheker voor autoleasing. Ik kijk en vergelijk. De Belsimpel. Ik zoek de beste prijs in combinatie met de beste voorwaarden.”


2)Autoleaseman helpt je ook nog eens van je oude roestbak af. Klinkt alsof het concept van het begin tot het eind klopt? “Dat klopt! Of nog beter gezegd geen woord van gelogen. Ik help je met het in beeld brengen van de autokosten en vervolgens ga ik kijken of we met een nieuwe auto een besparing kunnen maken. Je maakt je auto cash, je gaat in kosten naar beneden en je rijdt het nieuwste model zonder risico. Nog meer nodig om je te overtuigen?”


3)We hebben veel creatieve bedrijven op Leerfabriek KVL, op welke manier past Autoleaseman hier tussen? “Autoleaseman is een nieuw concept in een nieuwe markt en onderscheidt zich op een creatieve manier. Het DNA, het businessmodel en de producten zijn creatief. Hier op Leerfabriek KVL zit ik helemaal op mijn plek in een creatieve omgeving met creatieve mensen om me heen. Dus tja, 1 + 1 = 5.”


4)De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat? “Dat was in 2001. Toen heb ik hier 6 maanden kantoor gehouden met een flexplek. Het was anti kraak in het Directiekamer op de eerste verdieping, daar waar nu de workshopruimte is van Bij Robèrt. Toen voelde het al goed. Ik heb altijd geloofd in een nieuwe bestemming voor KVL. Ik heb nooit één moment gedacht dat het plat gegooid zou worden. En in de tijd van Copal had mijn vader een magazijn op de eerste verdieping daar waar wij nu zitten. Dus ook hier klopt het weer.”


5)Je huurt samen met LEAD juridisch advies één ruimte vanwaar die keus? En wie van jullie twee kwam op het idee om een unit te huren op Leerfabriek KVL? “Dat is een fantastisch verhaal! Ik was bezig met het design van Autoleaseman en wilde met een paar creatievelingen brainstormen op een plek die inspireert. Toen ik hier kwam inspireerde het zo, dat ik contact heb opgenomen met kwartiermaker Ben ten Hove. Tijdens dat gesprek konden we er niet er meer omheen. Mijn verleden met KVL, mijn vaders verleden met KVL en het feit dat de plek waar vroeger zijn magazijn zat nu een unit is. En die unit was nog vrij! Koppel daar de naam Ben aan vast. Mijn vader heet Ben, mijn jongste zoon heet Ben en Ben die als kwartiermaker de historie weer levendig maakt. Prachtig! Vooral omdat mijn vader 7 jaar geleden overleden is.” “En waarom ik samen met mijn vrouw een ruimte huur?” Lachend: “Kosten verder niks! En meer tijd samen, flexibiliteit, inspiratie en coaching.”


6)Leerfabriek KVL is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Welke interactie ga jij brengen? “Dat je droomauto misschien wel betaalbaar is! Zonder gekheid daar help ik je graag bij, mijn kracht is vooral commercieel business development. Ik zou me hier op Leerfabriek KVL willen verdiepen of er wegen zijn die we als groep huurders samen kunnen bewandelen. Dat we aan en met elkaar geld kunnen verdienen. Met Leerfabriek KVL als podium. Samen zijn we zoveel sterker en met elkaar hebben we zoveel creativiteit in huis.”