Bij Robèrt

Food/Beverages

“Ik ben letterlijk op de meelzolder gemaakt. Al was ik als kind liever met andere dingen bezig dan mijn vader helpen in de bakkerij."

Interview met Robèrt van Beckhoven


1)In alles zie je het; jij máákt het met hoofd, hart en handen! Waar komt die passie voor patisserie vandaan? “Ik ben letterlijk op de meelzolder gemaakt. Al was ik als kind liever met andere dingen bezig dan mijn vader helpen in de bakkerij. Ik was een echte lolbroek. School en Robèrt was geen toffe combinatie. Totdat ik stage ging lopen bij een banketbakker in België, dat bracht een enorme verandering in me teweeg. Vanaf het allereerste moment dat ik daar binnenkwam, voelde ik; hier wil ik leren. En tot op de dag van vandaag is dat nog zo. Ik wil traditioneel blijven werken met nieuwe technieken.”


2)Leerfabriek KVL is een plek waar je bewust voor kiest. Wat inspireert jou aan deze plek? “Alles draait hier om ambacht en creativiteit in de meest brede zin, dat is wat mij inspireert. En wat ik zo mooi vind, is dat wij eigenlijk de oude portiersfunctie gaan vervullen. Daar waar je je vroeger als bezoeker moest melden, wordt de winkel. De eerste ontmoeting met Leerfabriek KVL is Bij Robèrt.”


3)Hoe was jouw allereerste ontmoeting met Leerfabriek KVL? Mijn eerste ontmoeting met KVL was op mijn 17e. Ik weet het nog goed, dat ik in die tijd liever een vakantiebaantje had op KVL, dan thuis in de bakkerij. Hier verdiende ik tenminste nog iets.Mijn tweede ontmoeting samen met mijn vrouw Pirjo was eigenlijk veel mooier. Het eerste wat ik dacht was, wat vindt Pirjo hiervan? Samen nemen we de beslissingen en we besluiten alleen als we dezelfde passie voelen. . En hoe voelt dit voor Pirjo? Gelukkig had zij meteen eenzelfde klik met het pand. En zij is dan ook de zakelijke kant, dus als het voor haar ook goed is, vertrouw ik daar weer op!”


4)Wat is de link tussen het concept ‘Ambachtplaats voor creativiTIJD’ en Bij Robèrt? “ Eigenlijk ben ik de tijd altijd al ver vooruit. Tien jaar geleden had ik dezelfde ideeën als nu, alleen toen verwachtte men het niet van me en nu wel. Ik heb mijn winkel gesloten, gewoonweg omdat we 12 jaar te vroeg waren. En nu op Leerfabriek KVL valt de puzzel in elkaar. Ik kan hier nog meer creativiteit kwijt en Pirjo kan ons bedrijf op deze locatie beter branden.”


5) Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat wordt jullie bijdrage? “In een sfeer waarvan men straks letterlijk denkt “WAUW!”, laten wij het eerlijke ambacht zien met de techniek van nu. Wij zijn de attractie voor de andere bedrijven, omdat je bij ons letterlijk ambacht en passie proeft. Zonder arrogant te willen zijn, is ons vak er wel een die mensen meteen betrekt bij ambacht; bijna iedereen in dit land eet ‘dagelijks brood’.


6)Als ik volgend jaar hier rondloop, wat proef en ervaar ik dan Bij Robèrt? “Met de patisserie gaan we nog een niveau hoger en daarnaast ga ik brood bakken hoe brood hoort te zijn; eerlijk zonder toevoegingen, gewoon puur. Eigenlijk moet dat wat je straks koopt Bij Robèrt al op zijn voordat je thuis bent.”