Buro van Linden

Real Estate/Mortgage

“Ik heb een pand, maar ik weet niet wat ik er mee moet doen: verhuizen, verbouwen of vernieuwen? En dat kan thuis zijn of op kantoor. Een andere vraag zou kunnen zijn, welke kosten komen kijken bij het beheer?"

Interview met Martijn van Linden


1)Vertel in het kort iets over Buro van Linden?

“Ik begeleid mensen bij verandering en beheer van vastgoed van bestaande kantoorpanden, woonhuizen tot nieuwbouwprojecten. Ook stel ik meerjaren onderhoudsplannen op voor het beheer en geef advies in vastgoedbeleid en huisvestiging. Vaak is de wensenlijst groot en maak ik deze realistisch. Nu ik er zo hardop over nadenk, doe ik eigenlijk best veel. Misschien is bouwmanager en vastgoedadviseur wel de beste titel voor het werk dat ik doe.”


2)Met welke vraag moeten ondernemers beslist bij jou binnenlopen?

“Ik heb een pand, maar ik weet niet wat ik er mee moet doen: verhuizen, verbouwen of vernieuwen? En dat kan thuis zijn of op kantoor. Een andere vraag zou kunnen zijn, welke kosten komen kijken bij het beheer? Bij huisvestingsbeleid wordt vaak maximaal tien jaar vooruit gekeken en is er vaak onvoldoende afstemming met de technisch kwaliteiten van het gebouw en zijn installaties. Ik stem beleid af op de werkelijke situatie en geef advies of het gebouw op termijn nog steeds voldoet aan de wensen voor exploitatie, energie en functionaliteit. Het allerleukste vind ik het projectmanagement van een bestaand gebouw dat een andere functie moet krijgen vanaf idee, haalbaarheidsanalyse, contact met de architect tot aan het begeleiden bij de verbouw en ingebruikname.”


3)Waarom kies je als bouwkundig ingenieursbureau voor een plek die nog niet af is?

“Het is juist spannend als het nog niet af is. Ik vind alles aan monumentale gebouwen geweldig en dit terrein is echt een iconisch gebied in Oisterwijk. Het is mooi dat het nog niet af is, hierdoor raak je geïnspireerd om over problemen na te denken. Het is hip en men heeft tegenwoordig steeds meer behoefte aan nostalgie en plekken met karakter.”


4)De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“Dat was toen ik 10 jaar was en hier nog helemaal niet mocht komen! Zakelijk zit ik hier nu ongeveer twee jaar. Ik ben voor mijzelf begonnen op 1 juli 2014. En op 22 juli werd mijn zoontje geboren. Je begrijpt, het werd al snel lastig om vanuit huis te werken. Leerfabriek KVL was voor mij een logische stap, een fijne werkplek in de buurt. Ik ben gestart met een flexplek en nu huur ik een unit.”


5)Vanwaar de keus om samen met drie andere ondernemers een unit te huren?

“Het is eigenlijk pragmatisch ontstaan. Paul Joosen van CC-Websolutions kon moeilijk wennen om te werken aan een drukke flexplek en wilde graag een unit. Zo zijn we aan de praat geraakt. Later haakten Frank van der Wiel van Van der Wiel architectuur en Gijs Nouwens van BuroGkracht bij ons aan. Ik kende geen van allen voordat ik ging werken op Leerfabriek KVL. En nu bestrijken we met onze kennis een groot stuk van het bouwtraject. We missen alleen nog een aannemer!”


6)Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat wordt jouw bijdrage?

“Meer mensen naar Leerfabriek KVL trekken en in verbinding laten komen met andere bedrijven. Ik wil bijdragen aan de groepssfeer en bijvoorbeeld met KVL Leermeesters proberen het collectief groter te krijgen.”