CC Websolutions

Information Technology/IT

“CC Websolutions is een webdesign bureau dat websites ontwerpt en ontwikkelt voor het MKB. Wat daarnaast een steeds belangrijkere tak wordt, is het onderhoud van bestaande websites."

Interview Paul Joosen


1)Vertel in het kort iets over CC Websolutions?

“CC Websolutions is een webdesign bureau dat websites ontwerpt en ontwikkelt voor het MKB. Wat daarnaast een steeds belangrijkere tak wordt, is het onderhoud van bestaande websites. Ook geef ik advies in het gebruik van websites op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid. Hierbij kijk ik bijvoorbeeld naar hoe je de usability kunt verbeteren zodat mensen goed door een website geleid worden en je eerder een contactaanvraag krijgt.”


2)Website onderhoud zou simpel moeten zijn, maar in de praktijk lopen veel bedrijven tegen problemen aan. Zoals?

“Het probleem is dat webbouwers vaak niet transparant zijn over wat onderhoud precies inhoudt. Er zit minder creativiteit in, terwijl goed onderhoud voor een klant juist heel belangrijk is. Bedrijven weten vaak onvoldoende wat er bij komt kijken. De eerste gedachte is vaak dat het aanpassen van teksten en afbeeldingen onderhoud is. Het gaat echter veel verder. Tegenwoordig worden veel websites gehackt, dat is echt een probleem. Onderhoud is het (periodiek) uitvoeren van updates voor de veiligheid van websites. En dat wordt de komende jaren steeds belangrijker.”


3)Met welke vraag moeten de ondernemers beslist bij jou binnenlopen?

“Het leukste vind ik als er een uitdaging in zit. Een voorbeeld hiervan is: “Ik wil een nieuw idee wereldkundig maken, maar hoe benader en bereik ik nu de doelgroep?”. Technische uitdagingen vind ik ook leuk. Ik wil een ondernemer echt vooruit helpen. Mensen kunnen bij mij terecht voor een nieuwe website of het updaten en onderhouden van een website. Ik kijk naar wat de klant nodig heeft. Op basis daarvan stel ik een team samen met mensen die in het onderwerp gespecialiseerd zijn. Ik ben een eenpitter met een professioneel team om mij heen. Dat maakt dat ik makkelijk en snel kan schakelen.”


4)De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“Dat is lang geleden… echt heel lang, meer dan 30 jaar, ik zat toen nog op de lagere school. Ik was hier met school voor een excursie, in die tijd was de lederfabriek nog actief. De tweede ontmoeting was in 2013. Toen hoorde ik via via dat men van plan was om hier kantoren te maken. Tijdens een informatieavond van de gemeente heb ik mij meteen ingeschreven bij kwartiermaker Ben ten Hove. In 2014 ben ik ingetrokken op de plek waar nu de EscapeRoom KVL zit. We zaten in pop-up units in het U-gebouw in afwachting dat het hoofdgebouw klaar was. Dat was echt pionieren. Alles primitief, geen verwarming, koud dat we het hadden. En nu ik er op terugkijk had het ook zijn charmes.”


5)Je bent gestart met Ben Vermeulen van Merk’t in een unit, vervolgens 24/7 Dynamics, een flexplek en nu deel je een unit met 3 andere bedrijven. Wat bindt jou hier op Leerfabriek KVL?

“Het is een leuke en inspirerende omgeving. Mij krijg je hier niet zomaar weg! Toen Ben Vermeulen vertrok van KVL heb ik inderdaad een tijdje gezocht naar de beste huurvorm. Uiteindelijk wilde ik graag weer een unit, een vaste werkplek. Dat heeft met een stukje concentratie te maken. Ik heb een heel andere discipline dan de anderen ondernemers in de unit, maar we kunnen toch goed met elkaar sparren over de problemen waar je als ondernemer tegenaan loopt. Hopelijk zit ik voor een lange tijd op deze plek.”


6)Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat is jouw bijdrage?

“Samenwerken vind ik een belangrijke factor, en ook de ontspanning die erbij hoort. Wat ik van plan ben, is het organiseren van een padel toernooi, een sport die een combinatie vormt tussen tennis en squash. Zoiets zou ik wel graag willen organiseren, dan leer je elkaar op een andere manier kennen. Je ziet elkaar normaal gesproken alleen bij de koffieautomaat of bij de lunch. De voetbaltafel die Collin Crowdfund heeft geplaatst vind ik bijvoorbeeld ook een super initiatief, lekker ontspannen even tafelvoetballen na de lunch.”