Dewi Software

Computer Software/Engineering

“Wij verzorgen de automatisering vanaf het moment dat je bijvoorbeeld in een sportschool, sauna of zwembad door de toegangscontrole loopt, tot aan het betalingsverkeer aan de bar en alles wat er tussen in zit. Denk aan ledenadministratie, kassasystemen, managementinformatiesystemen."

Interview met Derk Wissink en Saskia van Iersel


1)Dewi Software is gespecialiseerd in geïntegreerde clubmanagement oplossingen voor de sport- en recreatiebranche. Wat houdt dat precies in?

“Wij verzorgen de automatisering vanaf het moment dat je bijvoorbeeld in een sportschool, sauna of zwembad door de toegangscontrole loopt, tot aan het betalingsverkeer aan de bar en alles wat er tussen in zit. Denk aan ledenadministratie, kassasystemen, managementinformatiesystemen. Dit alles bieden wij in 1 geïntegreerde oplossing aan. Dit kan een compleet nieuwe oplossing zijn of gebaseerd op een groeimodel. 30 jaar geleden was er vaak nog geen enkele installatie op locatie en was alles per definitie een totaaloplossing. Tegenwoordig hebben de meeste locaties al iets, hergebruiken we veel en de rest wordt vervangen. Een nieuwe markt voor ons zijn de zwembaden. Vanuit de overheid is hier jaren niet geïnnoveerd en gemeenten willen nu van de exploitatie af, besteden het uit aan exploitatiemaatschappijen en die hebben wel behoefte aan vernieuwing. Met onze kennis van clubmanagement oplossingen in de ‘fitnessbranche’, bedenken we nu bijvoorbeeld nieuwe zwembadconcepten.“


2)Hoe zijn jullie in de wereld van sport faciliterende software terecht gekomen?

Derk: “Als student Informatica ging ik regelmatig sporten bij een sportschool. De ledenadministratie bestond in die tijd nog uit een ouderwetse kaartenbak. Een tijdrovend klusje om daarin bij te houden of iemand wel of niet betaald had. De eigenaar vroeg mij of ik een systeem kon bedenken, zodat hij de administratie makkelijk kon bijhouden. Voor die tijd heb ik toen een vernieuwende oplossing ontwikkeld. En met succes. Al snel rolde ik van de ene opdracht in de andere. Het begin van Dewi Software. Dewi is overigens de afkorting van mijn naam Derk Wissink.”


3)Op Leerfabriek KVL zitten diverse Leisure bedrijven, zelfs het House of Leisure. Liggen daar kansen om kennis te bundelen en een nieuw product te ontwikkelen?

“Zeker weten! We zitten hier nu pas een paar maanden. De positiviteit en de openheid die hier heerst, is geweldig om te ervaren. Daar komen vast en zeker nog mooie samenwerkingen uit.


4)Opvallend is dat op Leerfabriek KVL veel koppels met elkaar samenwerken in het bedrijf. Wat is jullie kracht?

“Het allerbelangrijkste is het vertrouwen dat we hebben in elkaar. Samen bouwen we verder aan Dewi Software.”


5)Wat gaf de doorslag om met Dewi Software naar Leerfabriek KVL te verhuizen?

Saskia: “Vooral de positieve sfeer die we hier voelen. Er is altijd wel iets te doen en op een normaal kantoor is dat niet.” Derk vult aan: “En zeker in de ICT is beetje leven in de brouwerij wel wenselijk.”


“De tip om hier te gaan kijken, kregen we van een vriendin van ons Lydeke Dielissen van LEAD juridisch advies. En nu zitten we nota bene 2 deuren verder van elkaar.


6)Leerfabriek KVL is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Welke interactie gaan jullie brengen?

Derk: “Naast natuurlijk software oplossingen ben ik al 30 jaar aan het ondernemen. Alles heb ik al een keer meegemaakt van enorme groei, grote successen tot diepe dalen. Die kennis en ervaring deel ik graag als je een nieuwe stap in het ondernemerschap gaat maken. Met alle plezier maak ik tijd voor je vrij.”