Digipuzzle

Computer Games

“Digipuzzle ontwerpt en ontwikkeld educatieve spellen, voornamelijk voor de eigen site Digipuzzle.net. Hierop staan inmiddels honderden (zelfgemaakte) spellen die door duizenden kinderen per dag gespeeld worden."

Interview met Marcel van de Wouw


1. Wat is de core business van Digipuzzle?

“Digipuzzle ontwerpt en ontwikkeld educatieve spellen, voornamelijk voor de eigen site Digipuzzle.net. Hierop staan inmiddels honderden (zelfgemaakte) spellen die door duizenden kinderen per dag gespeeld worden. Het model is heel simpel, alle spellen zijn gratis te spelen, en ik haal de inkomsten uit de reclame-banners op de site”


2. Hoe ben je in dit wereldje terechtgekomen?

“Puur toeval. Ik werkte al 20 jaar in de software, en wilde iets doen met html5 (wat toen nog nieuw was). Ik had thuis kinderen rondlopen die tafeltjes moesten oefenen voor school… en zo heb ik mijn eerste spelletje gemaakt. Als hobby ben ik steeds meer spellen gaan maken. Het maken van de spellen en vervolgens zien dat ze ook echt gebruikt worden was en is superleuk. Toen ik doorhad dat er echt behoefte was voor deze spellen en ik er inmiddels een leuk inkomen aan overhield heb ik de stap gemaakt om voor mezelf te starten.”


3. Heb je nog grootse toekomstplannen?

“Wat is groots. Ik heb geen behoefte om een bedrijf op te bouwen, ik vind het heerlijk zo in mijn uppie. Wel wil ik natuurlijk steeds meer bezoekers op mijn site krijgen. Ik heb nog ideeën genoeg voor meer spellen, en ben ook bezig met extra talen zodat ik nog wat meer landen aan mijn lijstje kan toevoegen. Verder heb ik nog wat wilde ideeën voor andere sites. Wellicht dat ik daar ook ooit aan toe ga komen.”


4. Wat heeft jou doen besluiten om naar Leerfabriek KVL te gaan?

“Ik heb eerlijk gezegd gewoon op Google gezocht naar een flexplek in Oisterwijk en zo kwam ik op de KVL. En dat is me supergoed bevallen. Echt een leuke werkplek met allerlei leuke ‘collega’s’ om me heen. We doen allemaal wat anders, maar toch kun je altijd bij elkaar terecht.”


5. Wat is jouw toegevoegde waarde aan Leerfabriek KVL?

“Qua werk is er weinig overlap met de andere ondernemers hier, en ik ben ook niet echt op zoek naar een professioneel ‘netwerk’. Maar al ben ik geen expert (ik heb alles mezelf aangeleerd), mensen kunnen altijd bij me terecht met vragen over html5, web-development, publishing, Google, SEO, etc. En verder moet je het hier toch een beetje samen gezellig maken… dus samen een bakje koffie, een borrel, een keer lunchen of een wandeling tussen de middag… dat maakt de Leerfabriek tot een leuke werkplek.”


6. Wat is de link tussen Digipuzzle en Ambachtsplaats 2.0?

“Ik heb zelf het idee dat ik aardig creatief bezig ben. Continu bezig met het bedenken van nieuwe spellen en puzzels waarmee kinderen weer iets kunnen leren. Daarnaast denk ik dat je software ontwikkeling tegenwoordig best een ambacht mag noemen, dus al met al best een goede match!”