LEAD Juridisch Advies

Law Practice/Law Firms

“Mijn grote kracht is dat ik bouw aan een persoonlijke relatie met mijn klanten. Ik kijk op maat naar de situatie. En daarin probeer ik alles eruit te halen wat erin zit."

1)LEAD Juridisch Advies staat voor wie Lydeke is: persoonlijk, professioneel en betrouwbaar. Wie is Lydeke Dielissen?

“Mijn grote kracht is dat ik bouw aan een persoonlijke relatie met mijn klanten. Ik kijk op maat naar de situatie. En daarin probeer ik alles eruit te halen wat erin zit. Ik geloof namelijk heel erg in wie goed doet, wie goed ontmoet. En juist die persoonlijke betrokkenheid stellen mijn klanten op prijs. Soms kan dat best emotioneel zijn, omdat je adviseert bij zaken die gevoelig kunnen liggen. In mijn branche zijn er jammer genoeg te weinig juristen met empathisch vermogen.”


2)Voor welk advies moeten huurders op Leerfabriek KVL absoluut bij jou zijn?

“Naast juridisch advies op persoonlijk vlak, zoals erfrecht en estate planning sowieso voor contractmanagement. Als je twijfelt, loop even bij me binnen. En dan bedoel ik contractmanagement in de brede zin van het woord zowel op het gebied van ondernemingsrecht als vastgoedrecht: distributie-overeenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, huurovereenkomsten en overige vastgoedcontracten. Ondernemers zijn vaak alleen maar bezig met hun core-business. Contracten en algemene voorwaarden zijn een vervelend ding. Terwijl het juist zo belangrijk is dat het voor beide partijen goed geregeld is. Hoe vaak hoor ik niet: “Had ik maar…” op het moment dat het fout gaat. Daar ben ik een goede Wegwijzer voor. Een andere gewetensvraag is of een huurder heeft nagedacht over als hij of zij komt te overlijden? En wat dan de gevolgen zijn voor je onderneming en de erfgenamen?”


3)Voordat nieuwe huurders het contract tekenen met KVL Beheer waar moeten zij op letten?

Lees naast de basis huurovereenkomst vooral de algemene bepalingen en de kleine lettertjes met betrekking tot onderverhuur en boetebedingen. In de basis huurovereenkomst staan de basale gegevens zoals gebruik, huurprijs, looptijd en m2 van de unit. Let ook op de opzegtermijn, is de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd? Hoe lang zit ik er aan vast?“


4)Hoe creatief is Lydeke met saaie wetteksten?

“Die saaie wetteksten leg ik uit in Jip en Janneke taal. Klanten zien vaak niet de gevolgen van de juridische taal. Als ik het dan heel simpel uitleg, zit de schrik soms flink in de benen. Denk niet te snel “ja maar….. ”. Ik leg het je liever nu uit, dan dat je straks voor de rechter staat.”


5)We hebben veel creatieve bedrijven op Leerfabriek KVL, op welke manier past LEAD hier tussen?

“Ik ben een creatieve jurist en werk helder en duidelijk. Op basis van fixed-price. Je wilt toch niet gaan zitten wachten totdat de rekening van het advocatenkantoor op de mat valt en ‘m dan niet durven openen? Mijn werkwijze is totaal anders. Stomweg omdat ik niet meer geloof in de advocatuur zoals die nu bestaat. Ja, voor de grote bedrijven. Niet voor het MKB. En dat is waarom ik pas op Leerfabriek KVL. Iedere ondernemer wil toch betaalbaar, no-nonsens advies en dat zonder mantelpakje.”


6)Twee ondernemers, één unit en zitten ’s avonds ook samen op de bank. Hoe is dat?

“Geweldig! Dat is echt hartstikke leuk! We zitten samen in een unit; Maik met Autoleaseman en ik met LEAD juridisch Advies. We zijn niet verweven in elkaars werk en kunnen wel lekker samen sparren. En ’s avonds op de bank hebben we het over hele andere dingen.”