SmartphoneMaken

Consumer Electronics

“Scherm reparaties, vervangen van batterijen/accus’s, repareren home button/aan- en uit knop, waterschades, vervangen behuizing. Stel je achterkant zit vol krassen en je wilt ‘m weer mooi hebben, dan zet ik er een nieuwe achterkant op.”

Interview met Marco de Wolf


1)Hoeveel gemak kan Smartphonemaken.nl de ondernemers op Leerfabriek KVL bieden?

“Veel! Tijdens je werk breng je je kapotte telefoon en onderwijl wordt je telefoon vakkundig gerepareerd. Kun je niet zonder je mobiel, dan krijg je gewoon een leentelefoon mee.”


2)Voor welke reparaties kan ik allemaal terecht bij Smartphonemaken.nl?

“Scherm reparaties, vervangen van batterijen/accus’s, repareren home button/aan- en uit knop, waterschades, vervangen behuizing. Stel je achterkant zit vol krassen en je wilt ‘m weer mooi hebben, dan zet ik er een nieuwe achterkant op.”


3)Naast een goede prijs is Smartphonemaken.nl sterk in het leveren van service. Hoe gemakkelijk maak jij het de klant?

“We hebben een haal- en brengservice voor Oisterwijk en omgeving. Voor noodgevallen zijn we in de avond en weekend bereikbaar op 06 – 38042049. We doen gratis toestel diagnose. Je kunt bij Smartphonemaken.nl terecht voor screenprotectors, opladers, onderdelen en aanverwante artikelen zoals hoesjes en koptelefoons. Verder doen we in- en verkoop van 2dehands toestellen. Bij inlevering van je oude afgedankte toestel mag je een accessoire uitzoeken zoals een koptelefoon, oplaadsnoer of screenprotector. En wat als laatste handig is om te weten; we doen diagnoses voor de verzekering.”


4)En je kunt zelfs je telefoon bij Smartphonemaken.nl laten pimpen. Vertel?

“Voor wie houdt van anders, lekker gek of een aparte look zijn er legio mogelijkheden, zoals 24 karaats goud, helemaal doorzichtig of in de uitstraling van het bedrijf. In overleg met de klant maak ik er een super gaaf exemplaar van.”


5)Waarom vestig je Smartphonemaken.nl op Leerfabriek KVL en niet in een winkelstraat?

“60% van mijn klanten is gevestigd op Leerfabriek KVL of is indirect betrokken bij deze plek. De locatie was voor mij dus doorslaggevend. En de klanten die van buitenaf komen, wachten in een aangename, inspirerende omgeving. Ik zie dus geen meerwaarde in een shop.”


6)Wat is de link tussen het concept ‘Ambachtsplaats voor creativiTIJD’ en Smartphonemaken.nl?

“Ik ben één van de weinigen die hier bezig is met ambacht. Het repareren van mobiele telefoons is een modern ambacht. De meeste zijn hier creatief van geest. Ik ben echt met mijn handen aan het maken.”