Snikkenburg Verbraak

Law Practice/Law Firms

"KVL heeft ook op onze cliënten een goede uitwerking. Iedereen kent het, maar toch is het een anonieme plek. Onze zaken zijn vaak delicaat, dus het is fijn dat als mensen op het terrein komen het niet meteen duidelijk is dat ze naar een advocaat gaan. En als ze bij binnenkomst de lekkere geuren ruiken van de bakkerij, komen ze met een hele andere mindset binnen dan als je een kille/zakelijke entree hebt. Dat kan echt een verschil maken."

1.     Laten we bij het begin beginnen. Hoe is Snikkenburg Verbraak Advocaten ontstaan?


Wij (Joan en Sietske) kennen elkaar al heel lang! We zijn tegelijkertijd begonnen in de advocatuur. Tijdens onze opleiding zijn we bij elkaar op de kamer gezet; het klikte meteen! Na onze stageperiode kozen we allebei voor personen- en familierecht. De laatste jaren is daar erfrecht bijgekomen. In 2017 zijn wij samen gaan werken en in 2018 hebben wij dat verder geformaliseerd. In 2019 hebben wij de stap gezet naar KVL! Nu zijn wij Snikkenburg Verbraak Advocaten: Advocaten en mediators gespecialiseerd in Familie-en Erfrecht. 


2.     Vanwaar de keuze voor familie- en erfrecht?


Wij vinden het allebei heel leuk om met mensen te werken. En in deze rechtsgebieden ben je het meest in contact met de mensen zelf; het bevindt zich echt in de privésfeer. In Familie- en Erfrecht gaat het om gebeurtenissen met een grote impact: een scheiding of het overlijden van een naaste. Wij zorgen ervoor dat mensen weer een stip op de horizon zien.


Wij staan voornamelijk ondernemers bij tijdens de scheiding en adviseren bijvoorbeeld ook bij het opstellen van een testament. In Nederland strandt één op de drie huwelijken. Bij ondernemers is dit zelfs één op de twee! Je kan dus wel stellen dat er veel vraag is naar onze expertise. Het opstellen van een testament of huwelijksvoorwaarden is het werk van notarissen maar wij adviseren en denken graag mee over de inhoud. Wij, als advocaten, weten heel goed wat conflictgevoelige onderdelen zijn van een testament of in een akte huwelijksvoorwaarden. We werken nauw samen met notarissen en andere professionals.


3.     Jullie runnen als vriendinnen Snikkenburg Verbraak Advocaten. Wat maakt jullie zo krachtig?


We kennen elkaar door en door en delen dezelfde passie. Onze aanpak wijkt af van hoe advocaten doorgaans te werk gaan: we zitten samen in één ruimte en overleggen vaak over onze lopende zaken. We vullen elkaar aan en sturen elkaar bij. We zijn heel direct tegen elkaar. Als we een zaak hebben die eigenlijk beter bij de ander past, dan wisselen we onderling. We zijn goed op de hoogte van elkaars zaken en kunnen hierdoor, als de ander even niet beschikbaar is, cliënten altijd te woord staan. Ze krijgen eigenlijk twee advocaten voor de prijs van één! Indien wenselijk zijn we ook samen mediator bij een scheiding. Dit zorgt voor een extra snelle, effectieve afhandeling. 


4.     Vanwaar de stap naar Leerfabriek KVL?


We zaten hiervoor in een pand waar we weinig andere ondernemers tegenkwamen. We misten dat! We hadden al een paar keer een lezing gegeven op KVL, en toen zeiden we al: als er een keer een ruimte vrijkomt dan gaan we ons daar vestigen! Zo geschiedde. En het bevalt ons heel goed! 

KVL heeft ook op onze cliënten een goede uitwerking. Iedereen kent het, maar toch is het een anonieme plek. Onze zaken zijn vaak delicaat, dus het is fijn dat als mensen op het terrein komen het niet meteen duidelijk is dat ze naar een advocaat gaan. En als ze bij binnenkomst de lekkere geuren ruiken van de bakkerij, komen ze met een hele andere mindset binnen dan als je een kille/zakelijke entree hebt. Dat kan echt een verschil maken.


5.     Leerfabriek KVL is een werkomgeving die stimuleert tot samenwerking en interactie. Welke interactie gaan jullie brengen?


Wij koppelen mensen aan elkaar: we zijn echte verbinders. Ook hebben wij veel informatie voor ondernemers om hun bedrijf goed draaiende te houden, ook wanneer er iets vervelends in hun leven gebeurt. Ze kunnen altijd even bij ons binnenlopen met hun vragen! 


6.     We hebben veel creatieve bedrijven op Leerfabriek KVL, op welke manier passen jullie hiertussen?


Wij geven een moderne invulling aan een toch wel ietwat stoffig beroep. Onze inrichting is al heel anders dan normaal. Het is minder zakelijk en stijf. Dit zorgt ervoor dat mensen zich fijn voelen bij ons. Het voelt veilig. Ook denken we na over wat voor aanpak bij de mensen past: als het bij de persoon past om tijdens een sessie een wandeling te maken, en het wandelend over lastige zaken te hebben: dan doen wij dat!