Vizier Management

Financial

“Een onderneming die groeit heeft een financiering nodig. Die krijg je niet zomaar bij een bank, daar heb je een goed verhaal bij nodig. En zeker tegenwoordig!"

1) Vizier Management: Dé specialist in bedrijfsfinanciering. Vertel!

“Een onderneming die groeit heeft een financiering nodig. Die krijg je niet zomaar bij een bank, daar heb je een goed verhaal bij nodig. En zeker tegenwoordig! Wij helpen ondernemers om het voor elkaar te krijgen mét goede voorwaarden. Wat we ook regelmatig zien, is dat de huidige financiering niet meegroeit met het bedrijf: niet passend, betalen teveel, niet de juiste voorwaarden, in sommige gevallen teveel rente betalen en dat het niet meegaat met de groei, dus te weinig liquiditeit. Ook daarin adviseert en begeleidt Vizier Management. En wat veel mensen niet weten, is dat ik gespecialiseerd ben in het financieren van vastgoed en beleggingsvastgoed. Ik ben één van de weinige in Brabant die hiervoor geaccrediteerd is.”


2) Met welke vragen moeten de ondernemers op Leerfabriek KVL beslist bij jou binnenlopen?

“Help me bij het realiseren van de groei van mijn bedrijf. Ik begeleid je met het op papier zetten van een goed verhaal, waardoor banken geloven in je businesscase en makkelijker overgaan tot financieren. Daarnaast kijk ik breder; is de investering wel de juiste keus? Soms is de vraag moet je dit wel willen?”


3) Ben je het eens of oneens met de volgende stelling? Banken laten ondernemend MKB in de kou staan.

“Dat vind ik lastig om te zeggen; de economie trekt weer aan, banken zitten positiever in de wedstrijd. Bij een goed financieringsplan staan ze in de rij. Maar als er ook maar iets afwijkt, is een bank snel genegen niet te financieren. Daarin laten de banken ondernemers wel in de kou staan. Ze gaan voor het laaghangend fruit. Mijn advies is, zorg dat de financier bij jou op de bagagedrager zit, dat ze met je mee willen groeien én denken in plaats dat je overgeleverd ben aan het standpunt, lees grillen, van een bank.”


4) FinTech is een term die in de financiële wereld steeds populairder wordt.Hoe kijk jij als adviseur hiernaar?

“Is een leuke term. In feite is het blockchain gelieerd. En wordt het steeds groter. Aan de ene kant goed en kansrijk. Gevolg is wel dat de cijfermatige onderbouwing vanaf papier belangrijker wordt, dan de ondernemer in de ogen kijken. Dus de zachte waarde worden niet of minder meegenomen. Dat vind ik jammer, want juist die zachte waarden is vaak meer onderscheidend. Het is een ontwikkeling van deze tijd; alles is veel anoniemer en sneller. Je kan het niet stoppen, accepteer het, en zie het dus als een kans.”


5) Leerfabriek KVL is een plek waar je bewust voor kiest. Wat inspireert jou aan deze plek?

“Dat is misschien gek om te zeggen, de mooiste plek van het hoofdgebouw vind ik de trap. Als je de trap op of afgaat, zie je op de verdiepingen een geul die weggesleten is door al die mensen die hier al gelopen hebben. Die geul symboliseert dat al zoveel jaren mensen hier hun tijd gespendeerd hebben, arbeid hebben verricht én hun dromen hebben gehad. Dat fascineert me!“


6) De allereerste ontmoeting tussen jou en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“Ik kende het gebouw al. Je wordt hier naar binnen verleidt, door de markante uitstraling, de geur, de inspirerende mensen en zo naar je werkplek gezogen. Mijn klanten ervaren dat ook zo.”