Vortexx

Professional Training

“De kracht van Vortexx is dat we niet werken volgens bepaalde theorieën of processen. Daar waar alle anderen stoppen, gaan wij door."

Interview met Jan de Laat en Yvonne van de Wouw


1)Coaching, business spiritualiteit, sparringspartner, wat is de kracht van Vortexx?

“De kracht van Vortexx is dat we niet werken volgens bepaalde theorieën of processen. Daar waar alle anderen stoppen, gaan wij door. We vinden het vooral belangrijk om de kracht en ambities van een ondernemer te verbinden met de kracht en ambities van zijn team. Door puur te kijken, zien we de kern van het probleem en vandaaruit bouwen we op. Wie ben jij? Zit je wel op de juiste stoel? Wij pellen niet af volgens een theorie. Nee, wij maken het probleem direct zichtbaar door het te benoemen. En dan kun je er niet meer omheen. Je kan kiezen voor theoretische coaching of direct naar de kern met Vortexx.”


2)Vortexx: je wordt gezien, gehoord en geraakt. Vertel!

“Zien, horen en voelen zegt veel over wie je bent. Veel mensen doen dingen vanuit normen, waarde en etiketten, allerlei zaken waar we van vinden dat we ons aan moeten houden. Laat dat los! Ben jezelf! Wij laten de mensen zichzelf zien. Vortexx ziet wie jij werkelijk bent. Wij zien je onderbewustzijn, je ziel van binnen. Als je daar naar durft te kijken en uiteindelijk naar te leven, wordt alles mooier en makkelijker. Wij luisteren echt naar je. En als we je raken, zitten we goed.”


3)Wat betekent Vortexx?

“Op het moment dat we besloten een bedrijf te starten, hoorde daar natuurlijk een naam bij. En wat doet een mens? Denken! Terwijl de naam zo voor de hand liggend was. Een Vortexx is een opwaartse energie, een werveling als het ware. Het brengt heel wat te weeg. Het haalt het beste in je boven. En dat is precies wat wij doen met Vortexx. Wij zetten de energie aan, laten je stralen en begeleiden je op de nieuwe ingeslagen weg.”


4)Business Spiritualiteit gaat om goed zakendoen, zorgvuldig, gedisciplineerd en vanuit een diepe inspiratie. Dat klinkt niet zweverig waarom wordt dat label er wel snel opgeplakt?

Lachend: “Zie je hier een bezemsteel? Wat het is, is dat mensen vanuit het onbekende het kunnen zien als steentjes en wierook. Waar Business Spiritualiteit om draait is succesvol ondernemen. En dat wil toch iedere ondernemer? Wij komen uit het bedrijfsleven. Kennen de successen en de valkuilen. Wij werken allebei vanuit ons eigen specialisme. Het is de combinatie van kennis en spiritualiteit. Kennis is de business het ondernemerschap en spiritualiteit is voelen, horen en zien.”


5)De allereerste ontmoeting tussen jullie en Leerfabriek KVL hoe was dat?

“We hadden een pandje gezien in Tilburg en daar mochten we gratis in. Fantastisch zou je zeggen, alleen wij werden er niet gelukkig van. Op de terugweg zijn we langs Leerfabriek KVL gereden. Letterlijk langs gereden. Een prachtplek maar nog te vroeg voor ons. Vervolgens liet het ons niet meer los. Toen hebben we kwartiermaker Ben ten Hove gebeld en aan de telefoon ontstond meteen een mooi gesprek. Zijn openheid en creativiteit past bij wie wij zijn als Vortexx. En dat werd bevestigd toen we rondliepen op de tweede verdieping. Hier willen we zitten. Betalen konden we het nog niet, maar het allerbelangrijkste was we werden blij. En blij is een JA en dan komt de rest vanzelf!”


6)Een succes maken van de plek doe je met elkaar. Wat wordt jullie bijdrage?

Samen ontstaat alleen als er verbinding is. En dat betekent dat ik jou vertrouw. Met Vortexx zoeken we altijd de verbinding op, dat mensen vertrouwen hebben in zichzelf en daardoor ook in hun omgeving. Pas dan is er een voedingsbodem voor collectief ondernemerschap op Leerfabriek KVL. En daar dragen wij graag ons steentje bij. Wij dagen die ondernemers uit die lef hebben en verder durven te denken of dat juist heel graag willen. Die ondernemers bieden wij kosteloos een kennismakingssessie aan.”